İSTANBUL / BAŞAKŞEHİR - M.EMİN SARAÇ İMAM HATİP ORTAOKULU

Nis

KTS kapsamında özgün çalışmaları, örnek uygulamaları ve başarıları ile öne çıkan okullarla tecrübe paylaşımı amacıyla Bahçeşehir Anokulu'ndaki El Yapımı Kağıt Atölyesini ziyaret ederek geleneksel el yapımı kağıt atölyesi eğitimi aldık. Kendi kağıtlarımızı üretebilmek için okulumuzda da "El Yapımı Kağıt Atölyesi" kurduk.

Nis

Okul kütüphanemiz hem okul saatleri içinde hem de okul saatleri dışında öğrencilerimizin kullanımı için düzenlenmiştir.

Okuma saatlerinde öğrencilerimiz öğretmenleri ile kitaplarını kütüphanede okuyabilmektedir. Ayrıca okuma gruplarımız zaman zaman kitap değerlendirme etkinlikleri yapmaktadır. Ders dışı zamanlarda da öğrencilerimiz kütüphaneye gelerek kitap okuyabilmekte, bilgisayardan araştırma yapabilmektedir.

Şbt

DÖGM' nün #erdemprojesi kapsamında yürüttüğümüz "Sanata Dönüşen Atık Kağıtlar" projemizin Seka Kağıt Müzesi gezisini paydaş okullarımızla birlikte gerçekleştirdik.

Ock

DÖGM' nün #erdemprojesi kapsamında yürüttüğümüz "Sanata Dönüşen Atık Kağıtlar" projemizin sanatsal atölyeleri başladı. Velilerimize yönelik nakış atölyesi düzenlendi.

Ara

DÖGM 'ün #erdemprojesi kapsamında yürüttüğümüz Sanata Dönüşen Atık Kağıtlar projemizde atıklardan kendi kağıtlarımızı yapabilmek ve atölyemizi kurabilmek için @permadogaokulu Müdüresi Macide Işık hocamızdan veli, öğrenci ve öğretmenlerimizle beraber geleneksel el yapımı kağıt atölyesi eğitimi aldık. Misafirperverliklerinden ötürü kendilerine teşekkür ediyoruz.

Ara

DÖGM'nün #erdemprojesi kapsamında yürüttüğümüz "Sanata Dönüşen Atik Kağıtlar" projemizin etkinliklerinden olan Başakşehir Belediyesi'nin Bahçeşehir Geri Dönüşüm Tesisini ziyaret ettik. Çevre Mühendisi Gökçe Çebi Akgün atıkları ayrıştırmanın ne kadar önemli olduğu ve tesisin işleyişi hakkında öğrencilerimize bilgi verdi.

Ara

DÖGM'nün Erdem Projesi kapsamında yürüttüğümüz "Sanata Dönüşen Atık Kağıtlar" projemizin Kasım ayı faaliyetleri kapsamında "Kağıthane Belediyesi El Yapımı Kağıt Atölyesi" ziyaret edildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı olan el yapımı kağıt ustası Ramazan Sabancılar tarafından öğrencilerimize geleneksel yöntemlerle kağıt yapımı eğitimi verildi.

Ara

DÖGM tarafından desteklenen "Sanata Dönüşen Atık Kağıtlar" projemizin ekim ayı etkinliklerinden olan;

Şamlar Tabiat Ormanında kahvaltı
Geleceğim İçin Koşuyorum" yarışması ve
Sahada atık toplama etkinliklerini gerçekleştirdik.

Ara

"Sanata Dönüşen Atık Kağıtlar" projemizin "Atma Dönüştür" yarışması, bugün tüm paydaş okullarımızla eş zamanlı olarak başladı. Öğrencilerimiz; okulumuzdaki tüm sınıfları dolaşarak projemiz kapsamındaki yarışmayı anlattılar ve atık kutusu dağıtımı yaptılar.

Ekm

Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün Erdem Projesi kapsamında yürüttüğümüz "Sanata Dönüşen Atık Kağıtlar" projemizin "Tanıtım ve Seminer Programı" nı Başakşehir Belediyesi ve Başakşehir Müftülüğünün katkılarıyla gerçekleştirdik.

Şbt

Yoğunlaştırılmış yabancı dil programı uygulanan okulumuzda 1.döneme ait kazanım değerlendirmesi için ülke geneline eş zamanlı olarak düzenlenen deneme sınavı uygulanmıştır.

Şbt

5N sınıfı öğrencilerimiz health/sağlık ünitesinden etkinlikler gerçekleştirdi.

Şbt

İngilizcenin diğer branşlarla bütünleşik olarak kullanılmasına yönelik projelerinde 7/L sınıfı öğrencileri ağırlıklı olarak İstanbul'daki tarihi/kültürel miraslarımızı tanıttılar. Bu kısa filmde emeği geçen 7/L sınıfı öğrencileri Ömer Talha Yeniyurt, Abdullah İmran Savaş, Talha Bora Sağır, İbrahim Taha Öztürk, Abdulmalik Halil ve Mehmet Eymen Demir'i tebrik ederiz.

Ara

Okulumuz 6\L şubesi Bafra İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle başlattığı mektup arkadaşlığı projesi kapsamında ilk mektuplarını aldılar. Projeyi başlatan okulumuz İngilizce Öğretmeni Hüseyin Yaman ve Bafra İmam hatip ortaokulu İngilizce öğretmeni Sema Çebi öğretmenimize teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzda dil gelişimi için öğrecilerimize yönelik görsel içerikli ingilizce film seyretme etkinlikleri yapılmaktadır.